Na Afrika al enige tijd op ons lijstje te hebben staan, hebben we eindelijk de beslissing gemaakt. Zuid-Afrika was enigszins bekend, maar Namibië...? 

Na in contact gekomen te zijn met Peter, spraken we thuis met hem af, waar we werden ontvangen met een grote glimlach en een glaasje wijn. De zomerkriebels waren meteen al aanwezig! De passie en ervaring van Peter maakte ons nog enthousiaster voor deze reis. We bespraken onze wensen en tijdsbestek en op basis daarvan heeft Peter een prachtige route samengesteld; en dan niet de standaard route uit de boekjes. “Etosha? Ik weet wat veel mooiers!” Oké Peter, kom maar op. 

De volgende afspraak met Peter bestond uit het doornemen van het tot in de puntjes uitgewerkte road book en het intekenen van de route op de kaart. 

Daar gaan we dan! Spannend, maar zo enthousiast! Na in Zuid-Afrika rond te hebben gereisd, zijn we naar Namibië gevlogen. Hier hebben we meteen de volgende dag onze 4x4 auto opgehaald, inclusief tent op het dak. Een gloednieuwe auto van max 1 jaar oud en alles wat je nodig hebt was aanwezig - net een huisje op wielen. 

Tijd om de weg op te gaan - die overigens erg goed te berijden is. Het zijn inderdaad “zandwegen”, maar erg goed onderhouden. Het was erg droog, dus ook geen beekjes die je weg belemmerden. Het road book en de kaart maakte het navigeren erg eenvoudig, waardoor je ook een beetje van het uitzicht kon genieten en ontspannen kon rijden. 

Het meest bizarre vonden wij dat je uren konden rijden, zonder ook maar iets of iemand tegen te komen. Het is dan ook het meest dunbevolkte land van de wereld. Maar de landschappen, wauw! Oneindige zichten, bergen, kleuren en woestijnen. Stilte. Dit hadden wij beiden nog nooit meegemaakt en het was erg indrukwekkend. 

Dan de accommodaties. We hebben een aantal hoogtepunten. In het begin van de reis hebben we overnacht in Desert Camp bij de Sossusvlei, middenin de woestijn. De Sossusvlei en omgeving waren erg indrukwekkend; een bekende stop en dus een must see. 

Uiteraard zat de tent niet voor de sier op het dak; nee, we hebben ook een paar nachtjes gekampeerd. We hebben gekampeerd in Tsauchab bij het Naukluft gebergte en bij Twyfelfontein. Ons eigen vuurtje maken, eten koken, glaasje wijn in de hand en dan een heel bijzondere sterrenhemel boven je. De witte sluiers van de Melkweg waren zichtbaar en we konden niet stoppen met kijken. We kijken hier op terug met een warm gevoel, ondanks het ‘s nachts best frisjes kon zijn in die woestijn. 

We zijn de reis geëindigd in Erindi. De dieren hadden even op zich laten wachten, maar daar waren ze! En hoe! De Old Traders Lodge lag aan een drinkplaats, waar als welkom meteen al een olifantje stond te drinken. Ook hebben we hier onder andere vele nijlpaarden, giraffen, apen en struisvogels gezien. 

We hebben meerdere game drives gedaan. Het personeel was ontzettend vriendelijk en grappig. Met hun hebben we veel dieren kunnen spotten. Wat wel heel bijzonder was, waren een paar leeuwen met een karkas, die net terug waren van de jacht. 

Al met al, een van onze meest bijzondere reizen. Wij zijn weer een ervaring rijker en dat zeker dankzij Peter en AfricaSafiri! Onwijs bedankt en het volgende Afrika-avontuur boeken we zeker weer via jullie! 

Groet,Valerie & Tom