Garantie geregeld: VZR Garant

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302 Hierdoor kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt AfricaSafiri gebruik van VZR Garant. VZR Garant is een erkende garantieregeling. Mocht AfricaSafiri voor het einde van uw boeking in financieel onvermogen geraken dan zal VZR Garant, afhankelijk van de situatie, er voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of gerepatrieerd wordt. U kunt de voorwaarden van de garantieregeling vinden op de website van VZR Garant (www.vzr-garant.nl).

Hiermee heeft AfricaSafiri zich van bescherming bij insolventie voorzien bij VZR Garant. Wanneer diensten door insolventie van AfricaSafiri niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of +31 (0)85 13 07 630.

VvKR

Belangenbehartiging
VvKR biedt een platform aan kleinschalige veelal specialistische organisaties en behartigt de belangen van deze organisaties. Daarnaast is VvKR een kennis- en inspiratieplatform voor haar leden. De vereniging garandeert dat haar leden voldoen aan de wettelijk gestelde eisen voor reisorganisaties.

Reisspecialisten
De leden van VvKR zijn allemaal reisspecialisten. Zij staan voor een persoonlijke benadering en zijn gericht op kleinschalig toerisme met respect voor de lokale cultuur, tradities en werkwijzen. Klanten reizen op individuele basis of in kleine groepen en overnachten in vaak authentieke accommodaties op unieke locaties.

Reisgarantie
Alle bij de VvKR aangesloten reisorganisaties die pakketreizen aanbieden, bieden een vorm van reisgarantie op hun pakketreizen, zoals VZR Garant.

Dit wil zeggen dat je als consument verzekerd bent dat je de vooruitbetaalde reisgelden volledig terugkrijgt als de touroperator waar je jouw reis hebt geboekt onverhoopt failliet gaat. Daarnaast is repatriëring gegarandeerd indien je al op reis bent. Zo weet je dat je met een gerust gevoel een reis bij één van onze aangesloten leden kunt boeken!

Verzekering
De leden van VvKR die pakketreizen verkopen hebben allemaal hun bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering correct geregeld. Zo weet je dat je met een gerust gevoel een reis kunt boeken!