namibie daktent en kamperen

De meest pure vorm om Afrika te ontdekken is met een stoere jeep en een daktent!

Campsites

Je overnacht op fantastische campsites die allemaal erg ruim zijn opgezet en waar de “buren” vaak ver weg zijn. Je beleeft hier dan ook Afrika met maximale vrijheid!
’s Morgens word je wakker van de vogels die fluiten en de zon die langzaam opkomt. Je begint de dag met een vers gebakken eitje en ’s avonds geniet je bij het knisperende kampvuur van een heerlijke braai met een lekker drankje onder een schitterende sterrenhemel. Je valt in slaap onder een deken van sterren en een grote diversiteit aan geluiden rondom je heen.

Kamperen in een daktent veranderd je Afrika reis in een waar avontuur!

Je reist met een zeer ruime 4x4 met één of twee daktenten erop. Er is een uitgebreide uitrusting inbegrepen (zie autohuur) waaronder volledige kampeeruitrusting. Voor aanvang van de reis ga je boodschappen doen in een grote supermarkt. (zie praktische informatie). Onderweg kom je nog wel diverse, vaak kleinere winkeltjes tegen waar je aanvullende inkopen kunt doen. Zie ook onze safari paklijst voor allerlei handigheden om bij je te hebben.

Instructie

Het opzetten en afbreken van de daktent is heel snel gedaan. Bij het ophalen van de auto krijg je uitleg en instructie over de 4x4 en het opzetten van de daktent. De eerste dag is het nog een beetje oefenen en kost het opzetten en installeren van je slaapzak en hoeslaken iets meer tijd. Daarna heb je een daktent in circa 5 minuten opgezet en ook weer in circa 5 minuten afgebroken.

Verder zijn de tenten voorzien van muskietengaas dus de muggen en ander ongedierte blijven lekker buiten.

Combinaties

Meestal zijn onze reizen een combinatie van kamperen in de daktent en comfortabele en sfeervolle accommodaties waarbij je zelf de verhouding tussen deze overnachtingen mag bepalen! Uiteraard is het ook mogelijk om zonder daktent op pad te gaan en/of alleen maar in accommodaties te verblijven.