Garantie geregeld: STO Garant

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Afric@safiri gebruik van STO Garant, een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling. 

Je kunt dit controleren via de STO Garant deelnemerspagina (www.sto-garant.nl/deelnemers). Alle informatie over STO Garant vindt je op www.sto-garant.nl.

Bij elk (reis)aanbod van Afric@safiri op deze website is de garantie van STO Garant van toepassing.
In de garantieregeling lees je wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn.
Je vindt deze garantieregeling op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De werking
Indien de garantie van STO Garant van toepassing is op jouw boeking, dan betaal je de reissom niet aan Afric@safiri, maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener.
Deze stichting derdengelden waarborgt je reissom tot na afloop van je boeking. De dag na afloop wordt de reissom vrijgegeven aan Afric@safiri.
Mocht Afric@safiri voor het einde van je boeking in financieel onvermogen geraken, dan voert STO Garant de garantie uit. In de garantieregeling lees je hoe je daar in dat geval aanspraak op maakt.

VvKR

Belangenbehartiging
VvKR biedt een platform aan kleinschalige veelal specialistische organisaties en behartigt de belangen van deze organisaties. Daarnaast is VvKR een kennis- en inspiratieplatform voor haar leden. De vereniging garandeert dat haar leden voldoen aan de wettelijk gestelde eisen voor reisorganisaties.

Reisspecialisten
De leden van VvKR zijn allemaal reisspecialisten. Zij staan voor een persoonlijke benadering en zijn gericht op kleinschalig toerisme met respect voor de lokale cultuur, tradities en werkwijzen. Klanten reizen op individuele basis of in kleine groepen en overnachten in vaak authentieke accommodaties op unieke locaties.

Reisgarantie
Alle bij de VvKR aangesloten reisorganisaties die pakketreizen aanbieden, bieden een vorm van reisgarantie op hun pakketreizen, zoals STO Garant.

Dit wil zeggen dat je als consument verzekerd bent dat je de vooruitbetaalde reisgelden volledig terugkrijgt als de touroperator waar je jouw reis hebt geboekt onverhoopt failliet gaat. Daarnaast is repatriëring gegarandeerd indien je al op reis bent. Zo weet je dat je met een gerust gevoel een reis bij één van onze aangesloten leden kunt boeken!

Verzekering
De leden van VvKR die pakketreizen verkopen hebben allemaal hun bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering correct geregeld. Zo weet je dat je met een gerust gevoel een reis kunt boeken!